Gula Gosong

Benodigdheden:
(voor vier personen)


- 1 blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk
- gelijke hoeveelheid water
- 4 grote eieren
- een paar plakken gula jawa (hoeveelheid
  naar smaak)

- puddingvorm
- wijde pan waar puddingvorm ruim in past

Bereidingswijze:

De gula jawa met 1 el water in een pannetje op kookplaatje op laag vuur langzaam laten caramelliseren (pas op voor aanbranden). Puddingvorm met koud water spoelen, eventueel een klein beetje invetten met papiertje dat door de boter is gehaald (dit vergemakkelijkt het uitstorten). De caramel even laten afkoelen zodat deze wat stroperig wordt, in de pudding-vorm gieten en het langs de wanden ervan laten glijden.
Het water op het vuur doen (tot ongeveer 1½ - 2 cm onder de rand van de puddingvorm). In een beslagkom de melk en het water gieten en met mixer kloppen tot het wat schuimig is. De eieren steeds één voor één toevoegen en tussendoor met mixer kloppen. Puddingmengsel in puddingvorm gieten en deze in de pan met kokend water leggen. Goed afsluiten want tijdens het koken mag er geen druppel water in het mengsel komen!

Vijftig minuten op laag vuur laten koken. Puddingvorm uit water halen, afdekken met plastic folie en laten afkoelen. Op bord uitstorten. Het mooiste is als er kleine gaatjes in de pudding zitten, net als in bika ambon.

bron Flip S