Kipchili met rode paprika, tomaat en kikkererwten

50 g bloem
1 kg kipfilet, in stukken van 3 cm
60 ml olijfolie
1 grote rode ui, in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd, in stukken van 1 cm
1 el tomatenpuree
400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
400 g gezeefde tomaat of tomaatblokjes uit blik
3 rode pepers, in stukjes, evt zaadjes verwijderd
1 tl tabasco
Flinke handvol korianderblaadjes, voor de garnering
Couscous met boter, voor erbij

Meng zout en peper door de bloem. Haal de kip door de gekruide bloem, schud het overtollige af. Verhit 40 ml olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip in delen al omscheppend in 4 min rondom bruin. Neem uit de pan en zet apart. Roerbak de ui, knoflook en paprika 2 min. In de rest van de olie, of tot de ui begint te kleuren. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min tot alles gemengd is. Voeg de kikkererwten, gezeefde tomaat, rode peper en tabasco toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de kip toe, leg het deksel op de pan en laat op laag vuur 30 min zachtjes stoven of tot de kip zacht en gaar is en de saus wat dikker is. Neem de koekenpan van het vuur. Garneer met blaadjes koriander en serveer de chili met warme couscous met boter. Bereiden 1 uur en 10 min.

bron delicious