Ponche Krema

Voor ongeveer 1 liter

1 nootmuskaatbolletje
2 dl witte rum
1 vanillestokje
3 eieren
3 eierdooiers
1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk, 400 gr

Rasp ongeveer 1/2 theelepel van de nootmuskaat op een fijne rasp. Meng de nootmuskaat met 1/2 dl rum. Snijd het vanillestokje in de lengte open en leg het in de rum. Laat het mengsel circa 30 min staan. Klop de eieren en de eierdooiers goed los en zeef ze. Klop ze vervolgens circa 2 min met een elektrische mixer of, als u een garde gebruikt, 5 minuten. Voeg de gecondenseerde melk toe. Zeef de rum met de nootmuskaat en vanille door een fijn zeefje boven het eiermengsel. Klop het mengsel vervolgens 5 min met een elektrische mixer of, als u een garde gebruikt, 10 minuten. Voeg ondertussen beetje bij beetje de rest van de rum toe. Zet de schaal boven een pan met bijna kokend water en laat het mengsel al roerend in ongeveer 15 minuten iets dikker en gaar worden. Laten afkoelen. Was een fles om met soda en spoel de fles met kokend water na of was de fles in de vaatwasser. Schenk de Ponche Krema met behulp van een trechter in de fles. In de koelkast blijft het heel lang goed.

Bron: exotisch koken teleac


Op een website vond ik ook dit recept.

Ingrediënten:

3 blikjes gecondenseerde melk van 400 gram
8 eieren
2 eetlepels vanille
kwart theelepel nootmuskaat
1/2 liter rum
2 lege flessen
Bereiding:
Scheidt de eidooier van het eiwit en klop het met een mixer tot de eigeur weg is.
Schenk langzaam de gesuikerde melk erbij en voeg de vanille en nootmuskaat toe.
Blijf het voor circa 10 minuten doorkloppen en voeg ondertussen beetje bij beetje de rum toe.
Laat het vervolgens voor minimaal drie uur in een bedekte kom staan zodat het schuim wegtrekt.
Giet de Ponche Crema over in een fles en bewaar het afgesloten.