Krab-ricottataartjes

Voor 4 personen

Ingredienten

225 g bloem
115 g boter, in blokjes
225 g ricotta
1 el geraspte ui
2 el versgeraspte parmezaanse kaas
1/2 tl mosterdpoeder
2 eieren, plus 1 eierdooier
225 g krabvlees
2 el gehakte verse peterselie
1/2-1 tl ansjovisextract
1-2 tl citroensap
zout en cayennepeper
slabladeren, als garnering


  1. Zeef de bloem en een snufje zout boven een schaal. Doe de boter erbij en wrijf dit erdoor tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim. Roer circa 4 eetlepels koud water erdoor en vorm een stevig deeg. Leg het deeg op een bestoven werkblad en kneed het losjes. Rol het uit en bekleed hiermee vier taartvormen van 10 cm doorsnede. Prik de bodems in met een vork. Zet ze 30 min op een koele plaats.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg vetvrij papier in de deegbakjes en vul ze met bakkorrels. Bak ze 10 minuten. Haal het papier en de bakkorrels eruit. Bak de deegbakjes nog 10 minuten.
  3. Klop de ricotta, ui, parmezaanse kaas en het mosterdpoeder tot een zachte massa. Klop de eieren en de eierdooier geleidelijk erdoor. Schep het krabvlees en de peterselie erdoor. Voeg ansjovisextract, citroensap, zout en cayennepeper naar smaak toe.
  4. Haal de deegbakjes uit de oven en zet de oven op 180 graden. Schep de vullen in de bakjes. Bak ze 20 minuten tot de vulling stevig en goudbruin is. Serveer de taartjes warm op een bedje van sla.
bron: feesthapjes