Tongschar met gember en chinese groenten

Hmm... de foto die bij dit recept hoort is zo mooi en ziet er zooooo lekker uit. YUM.


2 tongscharfilets, zonder huid
1 bolletje stemgember, fijngesneden + 1 el van de siroop
1 rode peper, fijngesneden
4 teentjes knoflook, geperst
1 el sojasaus
plantaardige olie
300 g paksoi of andere Chinese bladgroente, schoongemaakt en evt kleiner gesneden
gekookte rijst


Leg de tong op een bakplaat of in een ovenschaal. Meng de gember, siroop, rode peper, de helft van de knoflook, en de sojasaus in een kleine kom. Besprenkel de vis ermee. Leg de filets, afhankelijk van hun dikte, ca 4-5 min onder een hete grill totdat ze gaar zijn.

Verhit in de tussentijd 2 tl olie in een wok. Voeg de rest van de knoflook toe en na 10 sec de groenten. Verhit nog 3-4 min, tot de bladeren slinken. Serveer de groenten naast de vis op een bord en besprenkel met de gembersappen van de vis. Lekker met de gekookte rijst.

Bron: Elle eten