Kedgeree

Hoofdgerecht voor 4 personen

400 g gerookte makreelfilet
50 g boter of 4 eetl. arachideolie
1 ui, gesnipperd
200 g rijst
1 tl. kerriepoeder
ca. 500 ml visbouillon van tablet
2 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
4 eieren, hardgekookt, gepeld en in partjes
2 eetl. gehakte peterselie

Voorbereiden:
Snijd de makreelfilet in kleine stukjes

Bereiden:
Verhit de boter of olie, fruit de ui en voeg de rijst toe. Roerbak tot de korrels glanzen. Schep de kerriepoeder erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst in 15-20 minuten gaar worden. Schep citroensap, zout en peper en de makreel erdoor. De kedgeree hoort iets vochtig te zijn. Serveer het gerecht gegarneerd met de eipartjes en peterselie.

Tip:
  • Vervang de makreel door forel
  • Schep eens 1 kleine geraspte appel door het gerecht.