Spaghetti Bolognese (Ragu)

Gisteren hadden we het over dit klassieke Italiaanse gerecht. Ik dacht altijd dat de wortel die erin hoort in kleine blokjes werd gesneden. Ben dat vandaag eens gaan opzoeken, en ik zie inderdaad dat ze het fijnsnijden...in kleine blokjes. Zelfs de Italiaanse Laura Vitale (ik ben op haar you tube channel geabonneerd).

Nou ben ik ook deze video tegengekomen en dan zie je dat de groenten heel fijn zijn gesneden (waarschijnlijk met gebruik van een keukenmachine/moulinette). Resultaat ziet er authentiek uit.

De ingredienten zijn:

3.5 ounces (100 g) of smoky bacon
half a pound (250 g) of ground beef
half a pound (250 g) of ground pork
1 onion, stack of celery and carrot
2 tablespoons of tomatopaste
3 tablespoons of oliveoil
3.5 tablespoons (50 g) of butter
1 glass (100 ml) of whole milk
1 glass (100 ml) of red wine
1 cup (250 ml) of beef stock
pepper and salt
parmazan cheese


 



Hier volgen nog wat links van andere websites. Toch handig om eea te vergelijken.