Snelle kop korma met bloemkool

600 g bloemkoolroosjes
1 el zonnebloemolie
1 schaal kipfilethaasjes, 300 g
1 pot kormasaus, 400 ml Patak
1 blik gepelde tomaten
3 el amandelschaafsel
2 pakken 1 minuutrijst
1 bakje koriander, blaadjes grofgesneden

Kook de bloemkoolroosjes 6 minuten. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kip 2 minuten. Voeg de bloemkool, saus en tomaten toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in 6 minuten met de deksel op de pan gaar worden. Roer regelmatig.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over 4 borden. Houd 1 el koriander achter voor de garnering, roer de rest door de saus. Schep de saus op de rijst.

Bestrooi met het amandelschaafsel en de achtergehouden koriander.

Bron Allerhande