Spaghetti met citroen, pepers, knoflook en rucola

750 g verse spaghetti, linguine en fettuchine
3-4 lichte olijfolie
2 teentjes knoflook, gekneusd
4 el kappertjes
1 1/2 gedroogd pepervlokken of 3 verse rode pepers, van zaad ontdaan en in schijfjes
2 tl fijngeraspte citroenschil
3 el citroensap
3-4 koppen grof gehakte rucola
3/4 geraspte parmezaanse kaas
gekneusde zwarte peper

Kook de spaghetti in een diepe pan in kokend water al dente. Verhit in een grote pan intussen de olie op hoog vuur. Voeg de knoflook en kappertjes toe en sauteer ze 1 minuut. Voeg pepers, citroenrasp en -sap toe en laat ze nog 1 minuut bakken. Giet de pasta af en doe deze bij het knoflookmengsel met de rucola en parmezaanse kaas. Schep alles door elkaar en serveer de paste met een royale snuf zwarte peper en warm, knapperig brood. Als voorgerecht voor 6 personen, of als hoofdgerecht (met salade) voor 4.

Deze (opvallende) dame maakt een spaghetti waar ik ook dol op ben... heel simpel, knoflook, olie, kaas etc. Kijk hier.