150 g bulgur
400 g kikkererwten, uit blik
1 bosui, in ringetjes
1/2 komkommer, in dunne korte reepjes
100 g kersttomaten, gehalveerd
1/2 rode paprika, in stukjes
klein bosje bieslook, grof gehakt
klein bosje munt, grof gehakt
flinke bos bladpeterselie, grof gehakt
1/2 citroen
olijfolie
peper en zeezout
- Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
- Meng in een grote schaal de bieslook, kikkererwten, bosui, komkommer, kersttomaten en alle kruiden. Pers de halve citroen erboven uit en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Meng nog een keer goed zodat alles bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Sprenkel een scheutje olijfolie over een stukje witvis en strooi er wat broodkruim over. Bak de ene kant van de vis aan en laat de bovenkant met de broodkruim gaar en krokant worden onder de gril. Lekker met kappertjes en peterselie of dragon.
- Bak voor een Aziatisch gerechtje wat stukjes kippendij goudbruin. Voeg een lepel bosui toe, bak kort mee en giet er een scheutje sojasaus met limoenrasp over.
- Hak wat pruimen fijn en stoof ze met een scheutje water en salie. Lekker bij een gebakken kippetje.
- Bak wat pompoen en prei in olie zacht. Bak de laatste minuten een plakje haloumi mee en zet kort onder de grill. Serveer met chilipoeder en verse tijm.
- Marineer blokjes tofu in 4 el sojasaus, sap van 1 limoen, wat geraspte gember en zwarte peper.
- Laat minstens 15 minuten staan voor je het krokant bakt in je pannetje. Combineer met wat champignons.