Kabeljauw pistou

1 eetlepel olijfolie
4 stukken kabeljauwfilet met vel
1 bakje tuinkers, geknipt
zout en peper
voor de pistousaus:
100 ml olijfolie
4 tomaten, ontveld in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
scheutje balsamicoazijn
handvol basilicum, fijngesneden
zout en peper


  1. verwarm voor de pistousaus de olijfolie in een pannetje, maar laat het niet koken.
  2. meng de tomatenblokjes met de knoflook, balsamicoazijn, basilicum en zout en peper in een kom en overgiet met de warme olijfolie. zet opzij.
  3. bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bak de vis in olijfolie op de velkant ca. 3 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant nog ca. 2 minuten tot de vis net gaar is (exacte baktijd is afhankelijk van de dikte). Laat de vis uitlekken op keukenpapier.
  4. serveer de kabeljauw op de borden met de pistousaus. Garneer met tuinkers.
Lekker met sperziebonen en puree van aardappel en knolselderij.

Bron ekoplaza