Thaise noodlesalade met kip en rivierkreeftjes

ingredienten

300 gram kipgehakt
1 stuk(s) gemberwortel
4 theelepel(s) sesamolie
4 theelepel(s) vissaus, Thais
1 stuk(s) limoen
1 stuk(s) peper, rood
1 bosje(s) koriander
250 gram mihoen
3 eetlepel(s) zonnebloemolie
2 eetlepel(s) paneermeel
1 stuk(s) mango
1 stuk(s) peper, groen of rood
100 gram rivierkreeftjes, gekookt
bereiden
extra nodig: raspje

Doe het kipgehakt in een kom. Rasp de gemberwortel. Snijd het pepertje fijn. Rasp de schil van de limoen. Meng gember, pepertje, limoenrasp, vissaus, sesamolie en paneermeel door het gehakt. Maak gehaktballetjes met een doorsnee van ca 2 cm van het gehakt. Voeg als het gehaktmengsel niet stevig genoeg is meer paneermeel toe. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in ca 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Haal uit de pan en laat afkoelen. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet af met koud water. Hak de koriander grof. Snijd de groene peper in dunne ringetjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie schijfjes. Haal de peultjes af, blancheer ze kort en spoel ze koud. Pers de limoen uit. Meng voor de dressing de zonnebloemolie met de sesamolie, het limoensap en de vissaus. Meng de mihoen met de dressing en meng de rest van de ingrediënten er voorzichtig door.

Dit is een recept van Guus Meeuwis.

Boodschappen

300 g kipgehakt 5 cm gemberwortel 1 rood pepertje 1 limoen 2 tl Thaise vissaus 2 tl sesamolie 2 el paneermeel 3 el zonnebloemolie Voor de salade: 250 gram mihoen 1 bosje koriander 1 groene of rode peper 1 rijpe, stevige mango 100 g gekookte rivierkreeftjes Voor de dressing: 3 el zonnebloemolie 2 tl sesamolie 2 tl Thaise vissaus

Jan van Lissum (GaultMillau) zegt: "Visueel aantrekkelijk, kleurrijk. Uitstekend idee om hier een diep bord te gebruiken. Diversiteit aan smaken, spicy en lekker."