Cocktails

 Wodka Lime

30 ml Wodka
30 ml Rose's Lime
ijsklontjes

Caipirinha
50 ml Cachaca
2 theelepels suiker
1 limoen in partjes
ijsklontjes



Bahama Mama

10 ml koffielikeur
25 ml donkere rum
15 ml kokoslikeur
sap van 1 of 2 limoenen
120 ml ananassap

Mojito
35 ml rum
12 muntblaadjes
1 theelepel suiker
15 ml limoensap
60 ml spuitwater


Blue Hawaiian
30 ml light rum
30 ml Blue Curacao
30 ml kokosmilk
60 ml ananassap
partje ananas
kers

1. Meng light rum, Blue Curacao, kokosmelk en ananassap in een blender met ijs.
2. Maal en mix door elkaar
3. Giet in een longdrinkglas
4. Garneer met een partje ananas en een kers

Brandy Daisy
60 ml brandewijn
30 ml citroensap
15 ml grenadine
1/2 tl kristalsuiker
partje sinaasappel
kers

1. Meng brandewijn, citroensap, grenadine en suiker in een cocktailshaker
2. Schud om met ijs
3. Giet de inhoud in een tumbler met ijs.
4. Garneer met een partje sinaasappel en een kers

Pina Colada
60 ml light rum
60 ml ananassap
45 ml kokosmelk
partje ananas
kers

1. Meng de rum, ananassap en kokosmelk in een blender met ijs.
2. Maal en mix door elkaar
3. Giet in een longdrinkglas
4. Garneer met een partje ananas en een kers.



Mint Julep
75 ml whiskey (bourbon)
15 ml suikerstroop
muntblaadjes

1. Meng de suikersiroop en 5 muntblaadjes in een longdrinkglas
2. Stamp goed en giet de whiskey erbij.
3. Vul aan met gemalen ijs en roer
4. Garneer met een takje munt.

Whisky Sour
60 ml whisky
30 ml citroensap
1 tl fijne kristalsuiker
kers

1. Giet de whisky, citroensap en suiker in een cocktailshaker
2. Schud om met ijs
3. Zeef in een gekoelde tumbler
4. Garneer met een kers

Mimosa
45 ml sinaasappelsap
135 ml champagne of andere bubbels
partjes sinaasappel

1. Vul een champagneglas voor een kwart met sinaasappelsap
2. Vul aan met champagne
3. Garneer met een partje sinaasappel

Blue Lagoon
30 ml wodka
30 ml Blue Curacao
150 ml limonade
kers

1. Giet wodka en Blue Curacao in een longdrinkglas met ijsklontjes
2. Vul aan met limonade
3. Roer goed.
4. Garneer met een kers.

Ramos Fizz
45 ml Gin
45 ml half melk/half room
15 ml limoensap
15 ml citroensap
1 tl eiwitpoeder
15 ml bruisend mineraalwater
citroen

1. Meng gin, melk-roommengsel, citroensap, limoensap en eiwitpoeder in een cocktailshaker.
2. Schud om met ijs.
3. Zeef in een longdrinkglas gevuld met ijs.
4. Giet het mineraalwater erbij.
5. Garneer met een partje limoen





Dit moet ik eens goed doorlezen: info over egg whites.
Details

En laatst een Pina Colada gemaakt (kokosmelk gebruikt ipv room), het was erg lekker maar volgende keer toch de klassieke manier en echte ananas. Tegenwoordig altijd vers te krijgen op de markt en voor je gesneden. En goedkoop. Onderstaande channel heeft meerdere demonstraties van diverse cocktails. Valt me op dat de man voor het fruit altijd een tang gebruikt en nooit zijn handen, wel zo hygienisch. Ga een schriftje maken met mijn fav cocktails en ervaringen. En wat je nodig hebt als basis. Oh ja. Ik wil ook zo'n speciaal glas waarmee ze shaken.



Hier ook nog een link van een pina demonstratie. Makkelijke versie.

Mijn favoriete foodblogger David Lebovitz heeft onlangs ook een recept geschreven op zijn site. Een margarita. 

Hier een demonstratie van een Cosmopolitan op de website van Videojug.