Scones

230 g bloem
3 tl bakpoeder
2 tl suiker
45 g boter
1 ei
1 ½ dl melk

1 Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Roer de suiker erdoor. Wrijf er de boter door totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
2 Klop het ei en de melk door elkaar. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en schenk het eiermengsel hierin. Werk alles door elkaar, zodat u een zacht deeg krijgt. Kneed dit op een met bloem bestoven werkvlak licht door.
3 Plet het deeg met uw handpalm tot een lap van 2 cm dik en steek hieruit rondjes van 5 cm doorsnee (bestuif de uitsteekvorm met bloem). Draai de uitsteekvorm niet, anders zullen de scones ongelijkmatig uitrijzen.
4 Plaats de scones dicht naast elkaar op een ingevette en licht met bloem bestoven bakplaat, of in een ondiepe cakevorm van 20 cm doorsnee. Bestrijk ze met wat melk en bak ze in 12-15 minuten goudbruin in een op 200°C voorverwarmde oven.

Het invetten van de bakplaat of bakvorm gaat het gemakkelijkst als u wat gesmolten boter of margarine gebruikt. Strooi er wat bloem over en schud tot de bloem goed verdeeld is. Keer de bakplaat of – vorm en schud het teveel aan bloem eraf door er tegen te tikken.