Chocokwarktaart




Ingredienten voor ca 16 stukken

Boter en bloem voor de vorm
5 eieren
250 g suiker
750 g volle kwark
250 ml crème fraiche
60 g maizena
3 el cacao
Evt chocoladerolletjes ter versiering

1 vet een springvorm in (26 cm Ø, ca 8 cm hoog) en bestuif de binnenkant met bloem. Klop de eieren met de suiker in ca 7 minuten schuimig. Roer hierdoor achtereenvolgens de kwark, de crème fraiche en de maïzena. Deel de kwarkmassa in 2 porties. Roer door een helft de cacao.
2 schenk eerst de lichte kwarkmassa in de vorm, daarna de donkere. Trek er met een vork een marmerpatroon door. Bak ca 50 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 175 ̊C /hetelucht 150 ̊C/gas stand 2). Schakel de oven uit en laat nog ca 15 minuten in de oven rusten. Maak de taart van de rand los. Laat ca 5 uur afkoelen. Versier de taart met chocorolletjes.

Bereidingstijd ca 30 minuten
Baktijd ca 50 minuten
Afkoeltijd ca 6 uur
Per stuk ca 230 cal