Bloemkoolsalade met curry-yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen

2 eieren
1 bloemkool
Zout en peper
4 wortels
50 gr kiemgroente (bv taugé of alfalfa)
2 el cashewnoten
1 kleine ui
500 ml magere yoghurt
2-3 tl kerriepoeder
1-2 tl citroensap
Suiker
Evt wat blaadjes romanasla


  1. kook de eieren hard. Laat ze schrikken, pel ze en laat ze afkoelen. Was de bloemkool en snijd hem in roosjes. Stoof gedurende 5-7 minuten beetgaar in een beetje water met wat zout. Laat uitlekken.
  2. maak de wortels schoon en snijd in dunne reepjes. Spoel de kiemgroente af en laat hem uitlekken. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en neem ze uit de pan. Snijd de eieren in partjes.
  3. pel en snipper de ui. Roer met het kerriepoeder door de yoghurt. Breng op smaak met het citroensap, zout, peper en een snufje suiker.
  4. was de sla. Meng de bloemkool, de kiemgroente en de wortels met de dressing. Maak de borden op met de sla, de eipartjes en de cashewnoten.


Bereidingstijd ca 30 minuten
Per portie ca 220 kcal