Arretjecake

Voor 12 personen
20 min bereidingstijd en 2 uur wachttijd

Voor de cake:
110 g boter, in blokjes, plus extra voor de vorm
150 g naturel biscuits
90 g fijne kristalsuiker
2 el golden syrup of lichte rietsuikerstroop
1 el cacao
50 g chocolade met 50% cacaobestanddelen, in stukjes
150 g chocolaatjes en zoet snoep, bijv minimarshmallows, malteser balletjes, karamelchocolade)

Voor de bovenlaag:
75-100 g chocolade met 50% cacaobestanddelen, in stukjes
Extra: brood- of terrinevorm van 24 x 11 cm

Vet de vorm in met boter, bekleed hem met plasticfolie en laat een flink stuk over de randen hangen. Breed de biscuits in kleine stukken door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan. Smelt in een steelpan de boter, suiker, siroop, cacao en chocolade op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel tot lauw afkoelen. Voeg de stukjes koek en alle snoepjes toe. Vermeng alles goed en stort het mengsel in de vorm. Dek de bovenkant af met de overhangende folie en zet de vorm een paar uur in de koelkast. Neem de cake uit de vorm door hem met de folie en een pannenkoekmes eruit te tillen. Keer hem op een taartschaal en trek de folie eraf.
Zet voor de bovenlaag een kleine vuurvaste schaal op een pan met net niet kokend water en let op dat de bodem van de schaal het hete water niet raakt. Doe de chocolade erin en laat hem smelten, roer af en toe en giet hem over de cake. Zet hem weer in de koelkast tot je hem serveert. Je kunt de cake gemakkelijker snijden als hij nog niet helemaal op kamertemperatuur is.