Spinazie met bechamelsaus

2 el olijfolie• 1 grote ui, in ringen• 1 teen knoflook, in plakjes• 600 g spinazie• 40 g boter + extra om in te vetten• 40 g bloem• ½ liter volle melk• nootmuskaat• 2 eieren• 125 g Parmezaanse kaas, geraspt• ovenschaal ingevet

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in 4 min glazig. Fruit dan de knoflook 2 min. Voeg steeds wat spinazie toe tot alles is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Vocht niet afgieten.
  2. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa. Schenk de melk er geleidelijk erbij. Blijf goed roeren. Breng de bechamelsaus aan de kook en laat 10 min inkoken. Voeg zout en nootmuskaat naar smaak toe.
  3. Klop de eieren los, roer door de spinazie. Schep de spinazie in een ovenschaal. Schenk de saus erover. Bestrooi met kaas en zet 26 min in het midden van de oven. Lekker met gegrilde kipfilet.