Oblok van Makreel

2 makrelen

2 fijngesneden uien
1 teen knoflook
3 groene Spaanse pepers
3 rode Spaanse pepers
200 g sperziebonen
200 g witte kool
1 tl trassi
zout
1 blaadje daon salam, Indonesisch laurierblad
1 tl laos
1 stuk santen van 2 cm dik
1 tl goela djawa
1/2 blok tempe
2 el boter

Bereiding Oblok van Makreel

Snijd de makrelen in 3 stukken. Pers de knoflook, breek de bonen en snijd de kool en de tempe fijn. Verwijder de zaadjes uit de pepers en snijd ze in reepjes.Fruit de ui en de knoflook glazig in de boter. Voeg de pepers, sperziebonen, witte kool, trassi, daon salam, laos, goela djawi en de blokjes tempe toe. Voeg zout naar smaak toe en doe er dan 3 kopen heet water bij. Breng dit aan de kook op een laag vuur en doe dan de santen erin. Leg de stukken makreel in de pan als de groenten halfgaar zijn. Laat het geheel nog even pruttelen tot de makreel gaar is. Dit recept is ook te maken met andere soorten vis.