Basis Cupcakes

Bereiding


Verwarm de oven voor op 170*C en vet het muffinblik in, strooi wat bloem in de ingevette vakje van het muffinblik, houdt het blik vervolgens ondersteboven boven de gootsteen zodat het overtollige bloem uit het muffinblik kan.

Mix de boter en suiker tot deze glad en romig is.
Voeg dan de eieren toe, zodra de eieren en de boter goed vermengd zijn mix je de melk erbij.
Zeef de bloem en het bakpoeder bij elkaar in de andere mengkom.
Schep de bloem al mixend door de zachte boter massa.
Vul het muffinblik tot de helft met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 25 minuten.

Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar wel in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

Boodschappenlijstje


Ingrediënten
24 cupcakes
3 cups cake-bloem
1 1/2 tl bakpoeder
3/4 tl zout
12 el ongezouten boter (op kamertemperatuur)
1 1/2 cups suiker
4 eieren (maat L)
1 1/4 cups melk

Wat en hoeveel is een cup?

Benodigdheden

2 mengkommen
mixer
spatel
muffinblik
bakspray

Bron cupcakesenmuffins, zie bij links