Runderlappen met tomaat en rozemarijn

500 gr Proef runderlapjes [aanbieding]
zout, versgemalen peper
25 gr roomboter
1 blik La Bio Idea tomatenstukjes [aanbieding]
1 ui, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
1 takje verse rozemarijnblaadjes
3 takjes verse tijm
2 el La Bio Idea rode balsamico azijn [aanbieding]
1½ dl bouillon

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in grove stukken en wrijf ze met zout en peper in. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op matig vuur aan zodat het mooi bruin kleurt. Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit drie minuten mee.

Bak vervolgens de tomaten en rozemarijn circa 1 minuut mee. Schenk de balsamico azijn en de bouillon langs de rand van de pan erbij en voeg de takjes rozemarijn en tijm toe.

Stoof het vlees met het deksel op de pan in circa 2½ uur op een laag pitje gaar.

Tip: U kunt ook een glas rode wijn mee laten stoven.



Bron Ekoplaza