Benodigdheden:
2 rijpe advocado's
2 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
750 ml koude groentebouillon (van 1 tablet)
1 bekertje slagroom (125 ml)
enkele druppels tabasco
4 el ongezouten cashewnoten, grof gehakt
Bereidingswijze:2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
750 ml koude groentebouillon (van 1 tablet)
1 bekertje slagroom (125 ml)
enkele druppels tabasco
4 el ongezouten cashewnoten, grof gehakt
Snijd de advocaten in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.Pureer het vruchtvlees of duw het door een zeef. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten gedurende drie minuten op laag vuur. Fruit de knoflook een minuut mee.
Voeg de bouillon, de advocaten en 4 el slagroom toe en roer tot een gladde soep. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout, en laat een uur in de koelkast afkoelen.Verdeel de soep over vier kommen en maak er met de rest van de slagroom cirkels in. Bestrooi met de cashewnoten.
bron Flip S.
Voeg de bouillon, de advocaten en 4 el slagroom toe en roer tot een gladde soep. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout, en laat een uur in de koelkast afkoelen.Verdeel de soep over vier kommen en maak er met de rest van de slagroom cirkels in. Bestrooi met de cashewnoten.
bron Flip S.