Italiaanse stoofsoep met bruschetta

500 g runderlappen
250 ml rode wijn
3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
4 tenen knoflook, 3 tenen in plakjes, 1 gehalveerd
2 stengels bleekselderij, in stukjes
1 winterwortel, in stukjes
2 takjes salie
2 blaadjes laurier
1 blik gepelde tomaten a 400 gr
1 l vleesbouillon
4 sneden stevig brood

Doe het vlees met de wijn in een kom en marineer het hierin afgedekt 3 uur. Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de ui, knoflookpartjes, bleekselderij en wortel ong 3 min. Voeg het vlees met de wijn, salie en de laurier toe. Voeg ook het blik tomaten met vocht toe en druk de tomaten klein met een spatel. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Stoof het vlees met de deksel op de pan op laag vuur in 2 uur zachtjes gaar. Rooster de sneden brood en wrijf het brood in met de halve knoflooktenen. Leg het brood in de soepborden. Neem het vlees uit de pan en verdeel het in stukjes. Verdeel het vlees over het brood en schep de soep erover. Bron: delicious