Chocolade hazelnootschotel

Hak of maal 60 g gepelde bruine hazelnoten fijn. Smelt 60 g pure chocolade aubainmarie in een kom met 1/2 dl warme melk. Laat het afkoelen tot het nog net vloeibaar is.

Doe in een plastic zak 250 g biscuits en rol deze met de deegroller fijn. Meng er een mespunt kaneel en 3 dl melk door. Klop 60 g Blue Band op kamertemperatuur met 30 g suiker en 4 eidooiers tot een romige creme. Roer er eerst de vloeibare chocolade en dan het biscuitkruim door.

Klop 4 eiwitten stijf met 2 zakjes vanillesuiker stijf en spatel dit samen met de hazelnoot door de chocoladecreme. Roer 75 g abrikozenjam los. Vet een wijde ovenschaal van 1 1/2 liter in met Blue Band en bestuif deze met bloem. Strijk hierin de helft van het beslag. Bedek dit met een laagje ouwel en strijk hierover de jam uit. Bedek dit met de rest van het beslag.

Bak de chocolade hazelnootschotel in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden in ca 45 minuten gaar.

Serveer er een warme vanillesaus bij.

Vanillesaus
Klop 4 eidooiers met 60 g suiker en 2 zakjes vanillesuiker tot een dikke creme die als een lint van de garde loopt. Roer er 2 1/2 dl warme melk door. Verwarm dit al roerende, au bain marie of op een laag vuur, tot de creme bindt en als een dun laagje aan de lepel kleeft. Zeef de saus indien nodig.

Koude vanillesaus: laat de warme saus, onder af en toe roeren in een bak met koud water afkoelen. Warme vanillesaus: houd de saus tot gebruik warm op een pan met warm water.

Bron: Blue Band