Colakip met rozijnen

Benodigdheden

1 kilo drumsticks
200 gram bruine suiker
handje grof zeezout
4 eetlepels scherpe mosterd
8 eetlepels ketchup
2 blikjes cola (geen light)
50 gram rozijnen
500 gram zoete aardappelen
sla naar keuze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kook de drumsticks in ruim water ca 30 minuten. Giet de drumsticks af, dep ze droog en leg ze in een braadslede of ovenschaal. Bestrooi met bruine suiker en zeezout. Roer de mosterd en ketchup los met een scheut cola (de scherpte van de mosterd neemt af door de suiker en de cola). Giet dit mengsel gelijkmatig over de drumsticks. Giet de rest van de cola erbij totdat de drumsticks bijna onderstaan, voeg de rozijnen toe en zet 45 minuten in de oven, tot de saus is ingedikt. Serveer met zoete aardappelen uit de oven en groene sla.

Bron: de Groene Weg