Indiase bloemkoolcurry met zoete aardappel

vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingredienten:
1 el zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 1,5 el milde Indiase currypasta (potje Patak), 400 g zoete aardappel (bataat), geschild en in kleine blokjes, 1 blik kokosmelk (400ml), 1 bloemkool, in kleine roosjes, 2-3 flinke handen bladspinazie, klein handje gezouten cashewnoten, 4 naanbroden.

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Roer de zoete aardappel erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat alles 15 minuten op matig vuur afgedekt koken tot de aardappel gaar is, roer regelmatig. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat de curry nog 5 minuten zacht koken. Meng er tenslotte de spinazie door en roer tot de groente net is geslonken. Breng op smaak met zout en peper en strooi de cashewnoten erover. Verwarm de naanbroden volgens de gebruiksaanwijzing en serveer ze bij de curry.