Kokos-aardbeienplaattaart

450 g boter
200 g volkorenmeel
2 bakjes gemalen kokos, a 55 g
100 g lichte basterdsuiker
1 bakje amandelen, 100 g
5 eieren
200 g fijne kristalsuiker
2 bakjes aardbeien, a 250 g
1/2 pot aardbeienjam, a 450 g
1 bakje pistachenoten (95g), gehakt in de keukenmachine
ovenschaal (34 x 23 cm), ingevet en bekleed met bakpapier


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 250 g boter, het meel, 1 bakje kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Verdeel over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak 20 min. In de oven. Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. 
  2. Smelt ondertussen de rest van de boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de gesmolten boter, kristalsuiker en de rest van het kokos erbij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Bestrooi met de noten. Bak in de oven in ca. 50 minuten goudbruin. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Serveer lauw of koud.
Bron Allerhande