Limoncello

Alcoholpercentage: Ik heb nu dus diverse artikelen gelezen over de smaak en dat het hoge percentage alcohol ervoor zorgt dat er meer smaak wordt opgenomen van de citroenschillen. Maar ja.. hier niet te krijgen dus. In Italie gewoon in de supermarkt. Met 1 liter 94% alcohol maak je 3 liter Limoncello. Lees hier. Wij moeten het hier met vodka doen (uiteraard niet verdund).

Vorige maand hele lekkere readymade Limoncello gekocht bij Gall & Gall. Erg lekker.   (Fiorito, 2 broers die in Schiedam zetelen. Hier hun mooi website .

Vorige week maandag (2 maart) ook een recept gekregen van Henk M. Hij is van mening dat je de schillen niet zo lang hoeft te trekken. Een dag is volgens hem voldoende. Nah ja, dat zal wel persoonlijke smaak zijn. Hier zijn recept.

1 liter vodka (12,50 bij de supermarkt), 12 citroenen, 300 gram suiker. Suiker goed oplossen in beetje wodka. Citroenen met dunschiller schillen. Alles mengen.. C'est ca.  Hij heeft ook weleens geexperimenteerd met 4 limoenen en 8 sinaasappels. Verder denkt hij (nog niet uitgeprobeerd) dat een serehstengel erbij ook lekker kan zijn (ook citrussmaak per slot). Henk zei met nadruk dat hij geen water gebruikt (recept van Debby Koudenburg nog even bekeken. Zij lost de suiker wel op in water.. zie hier. )   Denk dat je water moet gebruiken als je pure alcohol (95%) gebruikt voor het schillenproces. Met vodka natuurlijk niet verdunnen. Zonde. Nicht Gaby adviseert om niet al te goedkope Vodka te gebruiken. Haar advies: Ketel 1 (zacht van smaak).


Wikipedia info

Website's
What's cooking America
FoodNetWork
Janneke NRC Next
Limoncello maken (bestellen van ingredienten....handig!!)
Tuinadvies
Culy
Plazilla
Koken be
Een vlees- en visrecept met limoncello
Blog Wilma
Blog Eerst Koken
Cocktails


Video's
MyJuicyTV
Kent Mazzia
Samantha Wennerstrom
Dereks DrinksGennaro Contaldo