Granola

190 g havermout
30 g gemalen lijnzaad
50 g walnoten, gehakt
30 g amandelen, gehakt of geschaafd
2 tl kaneelpoeder
75 ml sinaasappelsap
100 g koolzaad honing
40 g gedroogde cranberry's
40 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
40 g gedroogde mango (Horizon) in kleine stukjes gesneden


  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng de havermout, lijnzaad, walnoten, amandelen en kaneel in een middelgrote kom.
  3. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de honing op matig vuur, roer regelmatig. Giet het, als het mengsel voldoende vloeibaar is, over het havermoutmengsel en roer goed door elkaar.
  4. Spreid de granola-mix in een dunne laag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 min in de oven. Roer goed door en rooster nog eens 10-15 min.
  5. Haal de geroosterde muesli uit de oven en meng de cranberry's, abrikozen- en mangostukjes erdoor. Laat de granola goed afkoelen en verpak in een decoratieve pot of mooie papieren zak.
bron Ekoplaza