Pot-au-feu

Ingredienten
2 preien, in stukken bij elkaar gebonden
2 rode uien, gesneden
3 wortels, in lange stukken
1 plak knolselderij, in lange stukken
1 ossenstaart
2 l water
3 jeneverbessen
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
Zout
Zwarte peper uit de molen

Bereiding
·        Doe alles in een pan en zorg dat de ingredienten onder water staan.
·        Breng op hoog vuur aan de kook, draai het dan lager en laat alles 6 uur trekken op laag vuur.
·        Haal als alles gaar is groente en ossenstaart uit het vocht.
·        Snijd de groente en ossenstaart in kleinere stukken.
·        Zeef het kookvocht en laat het reduceren.
·        Voeg naar eigen smaak zout en peper toe aan het kookvocht.
·        Neem 4 diepe borden en verdeel groente en ossenstaart erover.
·        Giet er wat kookvocht bij.

Salade
Maak van de groente en ossenstaart een salade.

Vinaigrette
1 el mosterd
Scheutje olijfolie
Scheutje rode-wijnazijn
1 el gereduceerd kookvocht
1 el platte peterselie, fijngehakt

·        Meng alles naar eigen smaak.
·        Neem een bos platte peterselie en hak die fijn.
·        Doe de groente in een bekken en meng ze met de vinaigrette. Breng verder op smaak met zwarte peper uit de molen en zout.
·        Neem 4 diepe borden en verdeel de groenten erover.
·        Leg daarop de fijngesneden ossenstaart en giet er nog wat dressing overheen.
·        Garneer met wat fijngehakte peterselie.

bron herman den blijker