Carrotmuffins met dadels en walnoten

Voor 12 muffins:

115g kokosolie
250 g volkoren tarwebloem
3 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen kardemom
2 eetl stevia
snufje zout
80 g walnoten in stukjes gehakt
40 g dadels in stukjes gehakt
3 rijpe bananen
3 middelgrote winterpenen, geschild, geraspt en met citroensap besprenkeld
2 eieren
75 gr griekse yoghurt voor de topping
185 g roomkaas
2 eetl ahornsiroop (horizon)
gepelde halve walnoten voor versiering


  1. verwarm de oven voor op 180 graden
  2. doe de kokosolie in een vuurvast schaaltje en laat smelten in de opwarmende oven
  3. meng de volkorenbloem, het bakpoeder, de kaneel, kardemom, stevia en wat zout door elkaar in een kom. roer de stukjes walnoot en dadel erdoor.
  4. pel de bananen, snijd ze in kleine stukjes en meng ze door de geraspte wortelen.
  5. meng de gesmolten kokosolie met een handmixer door het wortel/banaanmengsel en voeg vervolgens al mixend de yoghurt en eieren toe. spatel daarna het bloemmengsel erdoor.
  6. verdeel het beslag over de ingevette of met papiertjes beklede holtes van het muffinbakblik en bak de muffins in ca 30-40 min goudbruin en gaar in de oven.
extra lekker met een topping van roomkaas vermengd met ahornsiroop en gegarneerd met walnoten.